Heb je een kast of tafel in huis welke nog goed eruitzien maar je de look niet meer mooi vindt? Dan is het pimpen ervan misschien wel eens een goed idee. Zo hoef je niet een compleet nieuw meubel te kopen. Dit bespaart geld en je kunt helemaal zelf bepalen hoe het meubel eruit komt te zien. Vaak wordt er gelijk gedacht aan verf maar dit is best wel wat gedoe. Ook is het nadeel met verf dat het altijd een effen kleur zal zijn. Alleen is dat niet altijd wat je wilt natuurlijk! Dan kan plakfolie nog wel eens een hele goede match zijn. Hiermee kun je een nieuwe look geven aan je meubel. Het hoeft niet altijd een effen kleur te zijn want met plakfolie kun je ook mooie printjes kiezen. Zo weet je dus zeker dat je altijd een passende look kunt vinden! Alleen kun je plakfolie alleen tijdelijk gebruiken en wat heb je allemaal nodig voor het aanbrengen?

Kun je plakfolie tijdelijk gebruiken?

Het fijne aan plakfolie is dat je het ook weer kun verwisselen als je dat wilt. Het is dus mogelijk om het folie er tijdelijk op te plakken. Ben je iemand die graag eens in de zoveel tijd het huis een opknapbeurt geeft? Dan is folie heel erg geschikt om te gebruiken! Je kunt namelijk eindeloos een nieuwe print aanbrengen als je dat wilt. Wel is het zo dat hoe langer het opgeplakt zit hoe vaster het ook gaat zitten. Daarom is het belangrijk om het folie los te halen met een föhn. Hiermee verwarm je dan iets de lijmlaag waardoor deze weker wordt. Hierdoor zal het verwijderen een stuk gemakkelijker gaan. Wel kunnen er lijmresten achterblijven maar deze kun je verwijderen met stickeroplosser. Hierna kun je weer een mooie nieuwe laag aanbrengen! Ben je nog op zoek naar plakfolie en de benodigdheden? Bij de webshop www.plakfoliewebshop.nl vind je een ruim assortiment folies en de benodigdheden om het aan te brengen. Zo weet je zeker dat je een passende stijl zult vinden.

Wat heb je allemaal nodig om plakfolie aan te brengen?

Het aanbrengen van folie is relatief gemakkelijk te doen. Wel is een goede voorbereiding heel erg belangrijk! Alleen wat heb je allemaal nodig voor het aanbrengen van plakfolie? Allereerst is een rolmaat of liniaal heel erg belangrijk, hiermee meet je het oppervlak en het folie op. Daarnaast is een stanleymes nodig om het folie op de maat te snijden die nodig is. Een plantenspuit met water zal zorgen voor het gemakkelijk aanbrengen van het folie. Hierdoor zit het namelijk niet direct vast waardoor corrigeren nog mogelijk is. Als laatste heb je een rakel nodig waarmee je het folie glad kunt strijken. Gebruik het liefste een rakel met vilt want hiermee voorkom je krassen.